Flexibiliteit?

Kinderdagverblijf Poemelke heeft twee verschillende vormen van uren-afname. Dit heeft te maken met de mate van flexibiliteit.

Vaste uren
Ouders kunnen uren vast leggen in een contract, voor de looptijd van een jaar, voor het vaste tarief. Ouders kunnen wijzigingen in deze contracturen 2 keer per jaar doorgeven. Afmeldingen kunnen nog gedaan worden tot 1 maand van te voren.

Incidentele uren
Ouders kunnen een incidenteel contract af sluiten. Wanneer je flexibel werkt, of opeens iets krijgt waardoor je jouw kind weg moet brengen kun je bij Kinderdagverblijf Poemelke terecht. Onder incidentele uren vallen alle uren die de ouder niet vastzet voor de looptijd van het contract. Twee weken van te voren wordt het rooster gemaakt. Bij drukte heb je alleen garantie op een plekje, door uren ‘vast’ te zetten. Je kunt tot 2 weken van te voren uren aanvragen. Een aanvraag voor opvang van meer uren gaat dan voor een aanvraag van minder uren. Je krijgt 2 weken van te voren definitief te horen of er op de aangevraagde dag plek is. Wanneer het rooster definitief is, en er worden nog uren aangevraagd, dan worden deze uren alleen geaccordeerd wanneer het in het reeds voltooide rooster past.

Niet-betalen-dagen
Kinderdagverblijf Poemelke hanteert een klantvriendelijk ruilbeleid. De kinderen bij Kinderdagverblijf Poemelke komen op afgesproken dagen spelen bij het kinderdagverblijf. Dit komt de stabiliteit van de groepen, het zich veilig voelen van kinderen en daarmee de pedagogische kwaliteit van de opvang ten goede. Vandaar dat Kinderdagverblijf Poemelke er voor kiest om niet op een reguliere manier met ruildagen om te gaan. In plaats van dagen daadwerkelijk in te ruilen voor een andere dag, werkt Kinderdagverblijf Poemelke met dagen die je niet hoeft door te betalen (zogeheten; niet-betalen-dagen). Zo kan de ouder er voor kiezen een dag dat het kind geen gebruik heeft kunnen maken van de opvang, in verband met bijvoorbeeld; ziekte of vakantie, niet door te betalen. Hoe vaak dit per jaar kan, is afhankelijk van het aantal uren dat de ouder afneemt aan opvang.
De regeling hiervoor is;
Indien de ouder gemiddeld meer dan 20 uren opvang per week afneemt krijgt de ouder 6 niet-betalen-dagen per kalenderjaar. Indien de ouder gemiddeld minder dan 20 uur per week afneemt krijgt de ouder 4 niet-betalen-dagen per kalenderjaar. Indien de ouder gemiddeld minder dan 10 uur per week afneemt krijgt de ouder 2 niet-betalen-dagen per kalenderjaar.
Indien de ouder gebruik wil maken van deze niet-betalen-dagen, mag dit binnen 1 maand na de afgemelde/doorbetaalde datum doorgegeven worden. Na een maand vervalt de mogelijkheid om deze ‘gratis’ dag voor die doorbetaalde datum te gebruiken.

Kind aanmelden

Zodra jullie kind is aangemeld via onderstaand aanmeldformulier, ontvangen jullie van ons een bevestiging. We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met jullie opnemen om een intake-gesprek te plannen.